Ana içeriğe atla

Juno Neptün Karesi

Juno Neptün Karesi
Efe Erten
İlişki kurmanın asteroidi Juno ile ideallerin gezegeni Neptün arasında sürtüşmeli bir kare açı, ilişkilerde  gerçekdışı hayalleri ve beklentileri gösterir. İdealize edilmiş fantaziler ile sosyal adetler, gelenekler arasındaki uyumsuzluğa işaret eder.

Neptün-Juno evlilikte ve ortaklıkta kafa karışıklığını gösterir. Eş ya da ortak alkolizm veya diğer bağımlılıklarla mücadele etmek zorunda kalabilir. Bu açı, evlilik bağının veya iş ortaklığı bağının erimekte olduğuna ve dağılmakta olduğuna işaret eder. Görülemeyen, gizli sorunlar evliliği ve ortaklığı tehdit etmektedir. Ayrıca sosyal gelenekler ve düğün gibi seremoniler idealize edilir, bunların ışıltılı hayalleri kurulur ve bunların yoğun özlemi duyulur. Bu durumda bu açıya verilebilecek yanlış tepkilerden biri, evlilik, ortaklık ve yasal işbirliği gibi partner olma durumlarında gerçekle yüzleşmekten kaçınmaktır. Bugün evlilik ve ortaklık Neptün'üm sisi altındadır. Neptün’ün yarattığı sis altında en büyük tehlike, bugün-burada, burnun ucundaki partneri olduğu gibi görememektir; onun yerine ışıltılı bir fantaziyi partnere yapıştırmak, ve o fantaziye meftun bir şekilde sosyal seremonilere, törenlere ve adetlere kendini kaptırmaktır. Sonra bu ışıltılar dökülür ve hayalkırıklığı yaşanır. Neptün-Juno, eş, partner, legal ortak ve sosyal adetlerle bağlı olunan hayat arkadaşı konusunda kişisel idealizasyonları ve ulaşılamaz beklentileri getirir. Bu beklentilere sahip olamamaktan dolayı ızdırap çekilir. Neptün karesi zorlayıcı olsa da harekete geçmeyi mecburi kılar. Bu hareket de, Neptünyen fantazileri, idealizasyonları ve beklentileri bırakmaktır. Ancak o zaman yapılan sosyal gelenek temelli birliktelik, evlilik, tören veya yasal ortakalık konusunda "doğru adımı atmak" ihtimali doğabilir. Bunun için burnun ucundaki partneri veya adayı olduğu gibi kabullenmek gerekir. Neptünyen idealizasyonlar ve fantaziler altında ayırt etme özelliği kaybedilir, ilişkide sınırlar erir. Bu sebeple aldatılma ve kendini kandırma riski söz konusudur. Bu transitin bir başka olumsuz kullanımı, ortaklıklarda kurtarıcı rolüne girmek ve kurban olmaktır. Neptünyen kaçışın bir versiyonu da, baştan “imkansız” ilişkilere, evliliklere veya yasal ortaklıklara çekilip, aslında bilinçdışı bir şekilde gerçek bir ilişkinin sorumluluğundan kaçmaktır.

Bu açıya verilebilecek sağlıklı cevap evlilik, ilişki, yasal ortaklık, sosyal geleneklere bağlı birliktelikler ve düğün gibi toplumsal seremoniler konusunda kendini akışa bırakabilmektir. Bu transitin ilahi fırsatını yakalamak içim her türlü suni hayalden, fantaziden, beklentilerden, zihinsel modellerden ve ulaşılmaz ideallerden vazgeçmek gerekir. Çünkü Neptün ancak vazgeçildiğinde çalışabilir. Evlilik, ortaklık ve toplumsal gelenekler konusunda hayata kendi programını dayatmamak, kaderin getirdiğini olduğu gibi kabul etmek, eşit bir ilişki kurma fırsatını verecektir. Böyleceortaklık ve ilişkide eşitliği sağlama olanağı doğar. Bu sayede, kare açının tüm zorluklarına ve acılarına rağmen, Neptün-Juno unsurları sağlıklı bir şekilde barıştırıldığında, bu günlerde ilahi seviyede doğru birliktelikler, evlilikler ve ortaklıklar kurma şansı yüksektir. Bu psikolojik süreçten gelişiminiz için istifade etmek istiyorsanız evlilik, ilişki, ortaklık ve sosyal gelenekler ile ilgili tüm fantazi-ızdırap modellerinizi feda etmeli, tanrının işaret ettiği birlikteliklere kendinizi açmalısınız.

Tablo: "Jupiter and Juno on Mount Ida (detay)", 1790, James Barry


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Juno Merkür Karesi

Juno Merkür Karesi Efe Erten Çift olmanın asteroidi Juno ile iletişimin gezegeni Merkür arasındaki sürtüşmeli bir kare açı, antlaşmalarda adalet talebi sebebli krizleri gösterir. Yasal belgelerin imzalanmasıyla ilgili gerginliklere işaret eder. Buralarda en küçük detayın bile hesaplanması anlamına gelir. Bu açıya verilebilecek yanlış tepkilerden biri, bir ilişkiye iletişim sebebiyle zarar vermektir. Ağızdan çıkan tartılmamış sözler ve doğru kurulamayan cümleler neticesinde karşı tarafa yanlış mesajın aktarılması, bağlılıkları zedeleyebilir. Evlilik kurumu ya da uzun süreli bir ilişki, yanlış yürütülen bir iletişim imtihanından geçer. Aynı şekilde iş ortaklıklarında, ve yasal bağlarda üretilen resmi belgelere özellikle dikkat etmek gerekir. Hukuki dokümanlar, evlilik cüzdanları, profesyonel belgeler, ortaklık sözleşmeleri ve birleşme antlaşmaları bu açı altında sorun yaratabilir. Bunlar hakkında kılı kırk yaran, en küçük bir detaya bile takılan ve her şeyi sayan, hesaplayan akı

Pallas Juno Üçgeni

Pallas Juno Üçgeni Efe Erten Pratik zanaatlerin asteroidi Pallas ile ilişki kurmanın asteroidi Juno arasında şanslı bir üçgen açı, eş ya da ortak ile işbirliği yapmayı gösterir. Kadın ve erkeğin uyumlu bir şekilde çalışmasına işaret eder. Bu açıya verilebilecek yanlış tepkilerden biri, sosyal geleneklere sıkıca bağlı kalıplar altında sıkışmaktır. Baskı altında kalınabilir. Pallas-Juno snob tavır takınmaya işaret eder. Aptalca sahte kibir ve gurur gösterilerine girilebilir. Juno’nun dişi kurnazlığı Pallas’ın strateji yeteneğiyle harmanlandığında dişi cilve, hile ve dolap çevirme ile zihin kontrolü kurulabilir. Bu açıya verilebilecek sağlıklı cevap, eş ile ortak bir strateji kurmaktır. Sosyal adetlere, geleneklere ve göreneklere bağlı bir ittifak kurmaktır. Ortaklık şemaları, şekilleri, kalıpları ve modelleri geliştirilebilir. Rasyonel, mantıklı ve akıllı bir ortaklık kurulur. İşbirliği konusunda doğru önseziler, içgüdüler ve içe doğan bilgi kişiye rehberlik eder. Bir bi